עד שנות התשעים, כידוע, עת שברוסיה (בריה"מ דאז) היה משטר קומוניסטי, הרי שתיירים לא הורשו להיכנס למדינה בקלות ובפרט ישראלים, לא יכלו לבקר בה. עם נפילת הגוש הקומוניסטי ושינוי המשטר ברוסיה הכל השתנה.
היום בשביל חופשה ברוסיה, אנחנו לא צריכים לעבוד קשה מדי. עלינו כמובן לתכנן את הטיול, לאסוף מידע וטיפים למטייל ברוסיה שיכולים לעזור לנו במהלך שהותנו שם, לרכוש כרטיסי טיסה, להזמין בתי מלון וכמובן לברר איך אנחנו יכולים להיכנס לרוסיה וכמה זמן אנחנו יכולים לשהות שם.
ובכן, בניגוד לעבר, אין צורך היום בויזה לרוסיה. כל ישראלי שרוצה לבקר במדינה יכול לעשות זאת. זה חלק מסיכומים אליהם הגיעה המדינה עם שלטונות רוסיה במהלך השנים. עם זאת יש כמה סייגים לעניין זה:
ראשית, ניתן לשהות ברוסיה עד תשעים יום ברצף, עם דרכון ישראלי בתוקף.
שנית, בסך הכל, אפשר לשהות ברוסיה 180 יום בשנה. שהייה מעבר לזה, עלולה לגרום לבעיות עם משטרת ההגירה המקומית, דבר שאיש לא רוצה באופן רגיל ובטח לא ברוסיה.
שלישית, כאשר נכנסים לרוסיה מקבלים פתק מיוחד, פתק הגירה. יש לשמור אותו עד ליציאה מרוסיה.
ארבע, מי שמבקר ברוסיה, צריך לוודא שהמקומות אליהם הוא מתכוון להגיע, אכן פתוחים לתיירים. ייתכן מאוד שמקומות מסוימים לא יהיו פתוחים מסיבות כאלה ואחרות.
חמש, כולנו זוכרים את הסיפור של נעמה יששכר, ישראלית שנתפסה עם כמות קטנה של חשיש במזוודה, בדרכה מהמזרח הרחוק לישראל, דרך רוסיה. כתוצאה מכך היא נאלצה לשהות זמן מה בבית הכלא הרוסי. חשוב לזכור את הסיפור הזה בשביל לדעת, לפני שנכנסים לרוסיה, כולל אם אתם מגיעים מישראל, יש לבדוק היטב מה יש במזוודה, מה מותר להכניס ומה לא.
שש, רוסיה גובלת עם מספר מדינות, חלקן לא מקיימות קשרים עם ישראלים, חלקן כן. אם בוחרים לעבור את הגבול, יש לוודא שזה בכלל אפשרי.
איך אפשר למצוא מידע נוסף
אם אתם נתקלים בקשיים מסוימים, אז ניתן לפנות לשגרירות ישראל במוסקבה, שם יוכלו לעזור לכם בכל דבר וכמובן תוכלו לקבל כל מידע על אפשרויות השהייה שלכם במדינה.
במידה ואתם מעוניינים לקבל מידע טרם יציאתם את הארץ, ניתן לפנות לשגרירות רוסיה בישראל, וכאן יספקו לכם את כל המידע הרלוונטי אודות אשרות כניסה, ויזה, זמן השהייה ברוסיה, מעברי גבול או כל דבר אחר שאתם מחפשים ורוצים לדעת אודות החופשה שלכם.